Bøker

VANDRING

Roman, 2017

ADRESSE ALBERTA

Jenni bor på gården Land i Alberta. Hittil har tilværelsen hennes bestått mest av hverdager. Jenni liker livet sånn. Men en dag kjøper mannen hennes en enveisbillett til Arizona uten å invitere henne med. Og livet bråsnur. Jenni har bare noen uker på å få ryddet ut av gården og å sikre en ny fremtid for seg og sønnen. Hun skaffer seg en jobb som fører nye mennesker inn i livet hennes. Mennesker, en illsint bjørnebinne og en nevrotisk papegøye som plukker fjærene sine og imiterer lyder fra cocktailselskaper. I møtet med den eksentriske eldre kvinnen Summer fra England og Siren, en ung student fra Oslo som sjelden vet sitt eget beste, oppdager Jenni at det å hjelpe andre, kan være nettopp det hun trenger for å hjelpe seg selv.

Roman, 2016

TERESA BIRNAS BORTGANG

Utslitt av studier og grubling søker Ellen motvillig ro hos kunstnerfaren og hans nye datter og kone i Praha en varm sommer. Oppholdet blir ganske annerledes enn hun hadde sett for seg. For Ellens familie har hemmeligheter, slik de fleste familier har. De er kanskje ikke verre enn andres, men det plager Ellen at de ikke kan snakke om alt. At hun ikke kan snakke med sin egen far om det hun tenker. At hun ikke klarer å bryte ut av sitt eget skall – og gjennom hans. At hun ikke egentlig vet hva som skjedde med hennes egen farmor den høstdagen i Praha i 1968. Teresa Birnas bortgang handler om familierelasjoner, om en ung kvinnes jakt etter sannheter om seg selv, sine foreldre og sin fortid – og om hvordan de valgene vi tar for oss selv, alltid vil påvirke andre.

Roman, 2013

 
 
TÅRNSEILERE

Moira Scott er en sjelden fugl, en ung kvinne som leter etter de store utfordringene i livet og flyr høyt, tar ville sjanser, klatrer et av verdens høyeste fjell alene. Men hun er en av tårnseilerne, fulgene som er vakre på vingene, holder høyden, kan fly slik i årevis, men lander de først på bakken så greier de ikke å lette uten hjelp. I Argentina møter Moira en mann som ligner forbausende mye på den skjebnen hun hittil ikke har trodd på.

Roman, 2007

 
HISTORIEN OM HENRIK WIKLUNDS BARNEBARN

Du tror du bare skal rydde et skap. Og så snubler du over noe som uten at du vet det skal snu opp ned på livet ditt og sette deg på et helt nytt spor. Du oppdager at kjærlighetshistoriene til de du kjenner ikke er sanne. Og at et av matematikkens største mysterier er løst. Men finnes det en enklere og vakrere kalkulasjon som kan gjøre at du vinner en gammel dusør som ble utlyst for hundre år siden? Omtrent der begynner historien om Henrik Wiklunds barnebarn.

Roman, 2004

 

Follow me on Facebook
© 2018 Victoria Bø. 

  • Facebook Social Icon