top of page

Anmeldelser&omtaler av Jeg vet meg et land

Kommer snart!

Anmeldelser&omtaler av Vandring

Kommer snart!

Anmeldelser&omtaler av Adresse Alberta

Omtaler av Adresse Alberta

Pressen mener bla:

“Adresse Alberta” er en vakker og velskrevet roman som fortjener en stor leserkrets. Sven Gjeruldsen, Tvedstrandsposten. Terningkast 5.

“Det er ingen tvil om at også årets roman finner sin styrke i de nedtonede skildringene og scenene som utspiller seg med enkle, virkningsfulle symbolhandlinger.” Guro Havrevold, Fredrikstad blad.

“Forfatter Victoria Bø tegner fine karakterskildringer.” Eva Hilde Murvold, Trønderavisa.

Bokbloggere mener bla:

“Adresse Alberta er mitt første møte med forfatteren Victoria Bø, men det kommer ikke til å bli det siste, for etter denne romanen må jeg ta en titt på det andre hun har skrevet,” skriver Tine Sundal på sin bokblogg. “Romanen anbefales som du sikkert skjønner på det varmeste.”

 “Dette ble en fin leseopplevelse,” skriver bokblogger Groskro. “Dette er en varm bok om en voksen dame som plutselig må begynne på nytt. Victoria Bø klarer å skape troverdige karakterer og det er en historie jeg tror på.”

“Jeg ble raskt revet med i fortellingen om Jenni og hennes liv, og det var noe med stemningen i boken jeg syntes var så fint. Anbefales!” Beates Bokhjerte blogg.

“Romanen er av det stillferdige slaget, men har både en litt besk humor og en melankolsk og sår undertone. Bø er dyktig til å skildre stemninger, relasjoner og miljø. Selv om boka er stillferdig har den et slags driv som gjør at jeg leser boka på et par dager. Hun skriver lett, men ikke overfladisk.” Artemisias verden.

“Adresse Alberta” er en nokså stillferdig roman om å bli forlatt etter mange års ekteskap, og så måtte orientere seg på nytt for å finne fotfeste et annet sted. Kanskje rommer sorgen over å ha mistet også håp om noe nytt og bedre? Nærmest som en skjult gave inni katastrofen? Victoria Bø skriver lett og ledig, og hun treffer godt og presist på det typisk såre hos mennesker i sorg. Persongalleriet er nydelig beskrevet – på godt og vondt – og historien som sådan fremsto meget troverdig.” Rose- Maries blogg.

“… ei bok som har vært et veldig fint bekjentskap: Adresse Alberta av Victoria Bø. Rett og slett en roman som jeg fikk lyst til å flytte inn i! Jeg vet at det høres klisjefylt ut, men… det er sjeldent at jeg finner bøker nå som jeg kjenner en varme inni meg av. Dette er en slik bok.” Synne på bloggen Lesehesten fra Sørlandet. 

Anker 1

Jeg er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. Det er lett altså.

Omtaler&anmeldelser

av Theresa Birnas bortgang

Pressen mente bla:

“Teresa Birnas bortgang er en god leseropplevelse, Victoria Bø kan å fortelle en historie. Skildringene av byen og familielivet er ekte. Bø tegner opp karakterer som med sine mange sider blir ekte mennesker, og som jeg som leser tror på, og blir nysgjerrig på.”
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

“Victoria Bø har et godt og stilsikkert sprog, og hun har en egen evne til å få frem de små detaljer på en vakker og sober måte … Boken er et høydepunkt blant vårens utgivelser.”
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten.

Bloggerne mente bla:

“Den norske forfattaren Victoria Bø, som òg har utdanning i internasjonal politisk økonomi, har skrive ei annleis og fengande bok. Teresa Birnas bortgang er ikkje ein vanlig historisk roman, men ei bok som òg tar opp viktige spørsmål om familieliv, kjærleik og viser djup innsikt i vikte samfunnsspørsmål”
Once-upon-a-time bokblogg.

“Allerede på bussen hjem var jeg i gang med den, og hadde det ikke vært for jobb og annet de påfølgende dagene, ville boka ha blitt lest ut i et eneste stort jafs. Allerede på første side klorte nemlig historien seg fast i meg, og jeg skjønte umiddelbart at dette var en bok etter min smak. Den er for det første meget godt skrevet, og jeg ble hele tiden svært imponert over forfatterens evne til å fange små nyanser i et presist og samtidig litterært språk.”
Rose-Maries litteratur- og filmblogg

“Likte veldig godt den skildrende måten forfatteren forteller historien på og mitt aller første møte med forfatteren kan dermed betegnes som aldeles vellykket.”
Beathes bokhylle.

“Teresa Birnas bortgang er en slik bok som jeg har inntrykk av at lett blir litt borte i mylderet av alle bøkene som gis ut. Jeg synes absolutt dette er en bok verdt å lese, som jeg ikke har noen problemer med å anbefale videre. Jeg vil gjerne bidra til å få den frem i lyset, og leser gjerne flere av Victoria Bøs romaner i fremtiden.”
Artemisias verden.

“Boka bygger seg sakte men sikkert opp til ei kjensleladd og dramatisk avslutning. Forfattaren har godt språk og er flink til å skildre situasjonar og stemningar. Boka fanga meg frå starten og heldt meg heilt til slutt”.
Ukjent terreng.

omtale av Theresa Birna

Omtaler&anmeldelser av Tårnseilere

Pressen mente bla.


«Victoria Bø presenterer en interessant tematikk. Kropp kontra sjel. Det indre mot det ytre. Fysikk og psyke. Handlingen skal jeg ikke røpe, men her er adskillig action.» Hilde Diesen, Drammens Tidende

«Hun har en sjelden evne til å skildre visuelt, de små detaljene i dagliglivet, typiskhetene i hverdagen enten det er i Tiblisi eller Longyearbyen.» Egil Steinsjord, Vårt Land

«Det er fryd å lese formuleringer som virkelig er til ettertanke. […] Forfatteren befatter seg med dyptpløyende materie. Og hun gjør det med glans. Det er umulig å ikke la seg gripe av Moira Scott.»
Anette Torjussen, Fredrikstad Blad
(terningkast 5)

Omtaler og anmeldelser av

Historien om Henrik Wiklunds barnebarn

Pressen mente bla:


«Velformulert, innholdsrik og likefrem god debut om familierelasjoner, gammel og nyutviklet kjærlighet.»
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«Fysikk og kjærlighet. En underholdende roman. Debutanten Victoria Bø blir spennende å følge videre for hun kan fortelle en historie.»
Wenche Lund, Stavanger Aftenblad

«Lekende og intellektuell. En roman det er lett å bli hekta på.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Omtaler av Tårnseilere
Omtaler avHWB
bottom of page